Herkes nefes alıyor fakat kaç insan nefesi dikkat edip doğru nefes alıyor?

Çok az kişi. Yanlış beden duruşu, kamburluk, çökük göğüs, fazla kilolar, duygusal gerginlikler, akciğerle ilgili rahatsızlıklar, sigara kullanımı ve solunumla ilgili olan kasların güçsüzlüğü ve doğru kullanılmaması solunumu yanlış yapmaya sebep oluyor. Genel olarak insanlar akciğerlerin kapasitesini tam olarak kullanmıyor ve birçok kişi bunun farkında bile değildir. Dolayısıyla rahatsızlıklar, hastalıklar ortaya çıkıyor. Yanlış bilinenlerden bir tanesi ise ağızdan nefes alıp verilmesi..

Eğer sizde bunun doğru olduğunu düşünüyor iseniz ya da farkında olmadan ağızdan nefes alıp veriyorsanız bu yazıyı okumanızda fayda var.

NEFES BURUNDAN ALINIP BURUNDAN VERİLMELİDİR. BUNUN İÇİN İŞTE 4 NEDEN:

1- Burundan nefes alındığında burun kanallarındaki kıllar havayı filtre etmekte, toz ve diğer yabancı maddelerin boğaza geçmesini engellemektedir.

 

2- Burun mukozasından geçen hava ısınır ve nemlenir, bu işlev olmazsa akciğerler kurumakta, toz ve bakterilerle dolmakta ve hastalanmaktadır.

 

3- Burun deliğinin ana hatlarının biçimi akciğerlerin biçimine benzer. Nefes alış verişinde
havanın burun deliklerinden tam şekilde geçmesi akciğerlerin tam dolup boşalmasını
sağlamaktadır. Böylece akciğerleri tam kapasite kullanmayı geliştirmek mümkündür.

4- Burun mukozasının belirli bölgeleri karın kısmının belirli organlarıyla bağlantılıdır. Aritmik solunum yüzünden burun mukozasından gelen aritmik itmeler bu organların işlevlerini bozmaktadır. Burundan ritmik solunum işlevini düzenleyerek bu organlardaki rahatsızlıklar giderilebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here